2019-12-04  

Благотворителен базар на детските градини...

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАРна детските градини в община Пирдоп 2019-12-04 ...

2019-12-03  

Ангел Геров поздрави хората с...

Кметът на Пирдоп Ангел Геров поздрави хората с увреждания по случай отбелязването на Международния им ден ...

2019-12-02  

Празничен календар 2019-2020 г. ...

ОБЩИНА ПИРДОПНЧ "НАПРЕДЪК 1869" ПРАЗНИЧЕН КАЛЕДНАР ДЕКЕМВРИ 2019 - ЯНУАРИ 2020 Заповядайте! 2019-12-02 ...

2019-12-06  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода  09 декември -...

2019-12-06  

Покана за заседание на Временна...

ПОКАНА На 12.12.2019 г. от 16.30 ч. в заседателната зала на ОбА-Пирдоп ще се проведе заседание на...

2019-12-05  

Обява до заинтересованите лица и...

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ИНВЕСТИЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост  На основание чл....

 
 
 

Отбелязахме Въведение Богородично

Тържеството се състоя днес в храм „Св. Успение Богородично". За пета поредна година Община Пирдоп организира съвместно с Църковното настоятелство честване на Въведение Богородично.  Празникът е посветен на християнското семейство и на учащата се младеж.

По традиция, детските градини в община Пирдоп взимат активно участие в празника. Децата от предучилищната група на филиал „Невена Генчева" при ДГ „Чоконяни", бяха подготвили специална програма с изпълнения на тематични стихчета и песни, с които зарадваха своите родители и връстниците си от Пирдоп и Душанци.

Тържеството уважиха с присъствието си кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев, кметът на кметство Душанци Златка Кънева, общински съветници, служители от общинска администрация, родители и гости.

Кметът Ангел Геров честити на присъстващите Въведение Богородично и го определи като един от най-хубавите празници, посветени на християнското семейство. Той подчерта ролята на християнските ценности и писмеността, които са ни съхранили като народ, за да ни има днес и да се гордеем, че сме българи. Г-н Геров поздрави децата и техните ръководители и им благодари за участието.

Отец Недко Бръмбаров говори за светостта на семейството, възпитанието на децата и уважението към родителите. Той се обърна с пожелание за мир и любов в семействата и благослови присъстващите, след което отслужи празничен водосвет в съслужие с отец Антоний Марчев.

На излизане от храма присъстващите се почерпиха с питка и мед, а децата получиха тематични картички - икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.

2019-11-21